Україна і світ

Технічна процедура: Державіаслужба дозволила авіакомпанії польоти до Львова та Києва

Державна авіаційна служба України дозволила авіакомпанії Supernova Airlines виконувати рейси сполученням Львів-Прага та Київ-Прага до семи разів на тиждень.

Про це йдеться в наказі Державіаслужби №789.

Дозвіл на польоти Supernova Airlines Україною: що відомо

У наказі йдеться, що права на експлуатацію повітряного простору почнуть діяти з 1 листопада 2024 року на необмежений строк.

Права надані для виконання регулярних міжнародних повітряних перевезень з/до України на такі лінії:

  • Львів – Прага (Чехія) – Львів (частота рейсів: 7 рейсів на тиждень);
  • Київ – Прага (Чехія) – Київ (частота рейсів: 7 рейсів на тиждень).

В наказі зазначається, що управлінню авіаційних перевезень доручено направити ТОВ Супернова Ейрлайнз повідомлення про ухвалене рішення про видачу прав на експлуатацію повітряних ліній та оформлення відповідних документів про права на експлуатацію повітряних ліній.

Також до МЗС України направлена відповідна інформація для оформлення призначень.

Що кажуть у компанії Нова пошта

У компанії Нова пошта повідомили у коментарі Суспільному, що наказ Державіаслужби є технічною процедурою. Вона необхідна, щоб мати дозвіл на польоти Україною після відкриття повітряного авіапростору.

— Аби мати змогу літати одразу після відкриття повітряного простору України, потрібно отримати комерційний дозвіл на це. Отримання цього дозволу і означає, що ми зможемо літати вказаними маршрутами, як тільки це стане процедурно можливим — тобто коли повітряний простір буде відкрито, — зазначили у компанії.

На своєму сайті Нова пошта повідомила, що 17 жовтня авіакомпанія Supernova Airlines, що входить до складу групи Nova, отримала дозвіл Агентства з авіабезпеки ЄС (EASA) на польоти в Європі (Part-TCO).

Це означає, що компанія зможе здійснювати комерційні рейси в небі Євросоюзу.

У травні 2023 року Supernova Airlines виконала свій перший авіарейс за маршрутом Рига–Жешув–Рига. Його було виконано у кооперації з латвійською авіакомпанією RAF-Avia на літаку ATR 72. У вересні 2024 року авіакомпанія Supernova виконала перший рейс на власному літаку Boeing 737-800SF.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Ольга Бабурина

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-22 19:00:55