Україна і світ

Скоро будуть результати: нардеп анонсував застосування вітчизняних ракет

Фото: Верховна Рада

Україна працює над створення власних ракетних комплексів. Деякі з них вже успішно пройшли випробування, але є труднощі з постачання необхідних деталей.

Про це розповів народний депутат та голова постійної української делегації у Парламентській Асамблеї НАТО Єгор Чернєв в ефірі національного телемарафону Єдині новини.

Україна незабаром застосує вітчизняні ракети

Народний депутат розповів, що незабаром можна буде побачити результати використання вітчизняних балістичних ракет.

– Якщо говорити про Вільху, тут питання є певні скажімо так до виробництва цих ракет. Я не буду зараз вдаватися в деталі, але є комплектуючі, які на сьогодні ми не можемо, на жаль, швидко отримувати, – розповів він.

Також Чернєв розповів, що робота ведеться і над оперативно-тактичними ракетними комплексами типу Грім.

За словами депутата, президент України Володимир Зеленський підтвердив, що вітчизняні балістичні ракети пройшли випробування.

– Тут, повірте мені, скоро будуть конкретні результати, які побачить не тільки Україна, а й Російська Федерація, – запевнив Єгор Чернєв.

Виробництво вітчизняних ракет та дронів

Україна працює над виробництвом власного озброєння. Для заохочення компаній виготовляти ракети та дрони держава надає гранти.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров підкреслив, що в Україні активно розвиваються нові технології для оборони, зокрема дрони та системи радіоелектронної боротьби.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Також додамо, зо на озброєння ЗСУ надійде вітчизняний безпілотник Чаклун. Він здатний корегувати артилерійський вогонь.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-22 17:55:06