Україна і світ

На Полтавщині у пункті збору помер чоловік: у ТЦК кажуть про самогубство

Фото: УНІАН

Вчора, 21 жовтня, у Полтавській області в одному з приміщень пункту попереднього збору військовозобов’язаних знайшли тіло чоловіка з ознаками самогубства. 

Про це інформує пресслужба Полтавського обласного ТЦК та СП.

На Полтавщині в ТЦК помер чоловік: що відомо

За інформацією ТЦК, слідів насилля не зафіксовано. На місце інциденту відразу приїхали правоохоронці й розпочали слідство. 

Зазначається, що на пункт збору військовозобов’язаних загиблого доставили поліціянти, адже він перебував у розшуку.  

З огляду на те, що чоловік відмовився проходити ВЛК, було складено акт відмови.  

Так, готувалося повідомлення до поліції про вчинення ним кримінального правопорушення за статтею 336 Кримінального кодексу України.  

За даними Полтавського обласного ТЦК, торік загиблий вже був засуджений за вищезазначеною статтею. Тоді чоловікові призначили три роки позбавлення волі зі звільненням від покарання з одним роком випробувального терміну, який закінчився у вересні 2024 року. 

У ТЦК наголошують, що ні фізичного, ні психологічного тиску на чоловіка не здійснювалося. Він очікував на збірному пункті оформлення всіх необхідних документів. 

За даним фактом порушено кримінальну справу. Для того, щоб з’ясувати всі причини та обставини смерті триває службове розслідування.

Коментар поліції щодо смерті чоловіка у ТЦК 

В пресслужбі поліції Полтавської області розповіли, що наразі правоохоронці з’ясовують обставини смерті мобілізованого в приміщенні ТЦК. Вже відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 КК України (умисне вбивство). 

Однак поліціянти зазначають, що наразі немає даних про те, що на загиблого чинили якийсь тиск працівники ТЦК або хтось інший.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Полтавський обласний ТЦК та СП, Інтерфакс-Україна

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-22 13:46:45