Україна і світ

Чисельність армії Південної Кореї та її місце у світовому рейтингу

Фото: Depositphotos

У відповідь на рішення Північної Кореї підтримати Росію у війні проти України, Південна Корея розглядає можливість відправити в Україну своїх військових та розвідників.

Збройні сили Республіки Корея є одними з найбільших і найпотужніших у світі. У 2024 році армія Південної Кореї увійшла до п’ятірки лідерів у рейтингу Global Firepower.  

Факти ICTV дізнавалися, скільки солдатів у Південній Кореї та яке місце посідає країна у рейтингу армій світу. 

Чисельність армії Південної Кореї 

Нині під рушницею стоїть 600 тисяч військовослужбовців. Військовий резерв армії становить 3,1 млн осіб. Варто зазначити, що в запасі армії є 354 винищувачі, а загальна кількість літаків становить 1576. Кількість вертольотів – 758.  

Така чисельність збройних сил пов’язана з тим, що Південна Корея межує з Північною Кореєю, з якою у неї тривалий конфлікт. Тому країна змушена утримувати потужну армію для захисту своїх кордонів. 

У Південній Кореї існує обов’язкова військова служба для чоловіків. Це дає змогу підтримувати чисельність збройних сил на високому рівні. 

Структура збройних сил армії Південної Кореї  

Збройні сили Південної Кореї складаються з трьох основних родів військ: 

  • Сухопутні війська – це найбільший вид збройних сил, який містить піхоту, бронетанкові, артилерійські та інші підрозділи. Сухопутні війська оснащені сучасним озброєнням, зокрема танки, бойові машини піхоти, артилерійські системи та гелікоптери. 
  • Військово-морські сили Південної Кореї мають у своєму складі есмінці, фрегати, підводні човни, патрульні кораблі та десантні судна. Вони відповідають за захист морських кордонів країни та забезпечення безпеки морських комунікацій. 
  • Повітряні сили Південної Кореї оснащені сучасними винищувачами, бомбардувальниками, транспортними літаками та вертольотами. Вони забезпечують контроль повітряного простору та надають підтримку сухопутним військам. 

Південна Корея: місце в рейтингу армій світу 

У щорічному рейтингу найсильніших армій світу, складеному експертами Global Firepower, Республіка Корея посіла п’яте місце. Минулого року Південна Корея розташовувалась на один щабель нижче та займала шосте місце. Цього року країна випередила Японію, яка у 2023 році замикала п’ятірку лідерів.

Оцінка PI склала 0,1416, що свідчить про високий військовий потенціал країни. У розрахунок бралися такі чинники як чисельність армії, бюджет на оборону, кількість озброєння та інші критерії. Лідерами рейтингу стали США, Росія, Китай та Індія. 

Power Index (PI) – це індекс, який враховує кількість військових частин, фінансовий стан, матеріально-технічні можливості та розташування країни. Чим менше значення цього індексу, тим потужнішим є бойовий потенціал країни.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Global Firepower

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-22 17:24:06