Львівський портал

Старшокласників на окупованій Луганщині вербують у російську армію

У тимчасово окупованому Старобільську на Луганщині провели пропагандистські рейди місцевими школами, заманюючи старшокласників у лави російської армії. Про це Львівському порталу повідомили у Центрі національного спротиву.

Учням старших класів уже зараз пропонують гроші та різні «соцпакети», якщо вони зобовяжуться відразу після закінчення школи підписувати контракти із Міністерством оборони РФ.

Самі «вербувальники» кажуть, що старшокласники на Луганщині через рік-два підпадатимуть під мобілізацію. Тому й наполягаюать на тому, що підписання контракту є фінансово більш вигідним.

Окрім цього, місцеві окупаційні адміністрації вимагають від бізнесу поставити всіх працівників на облік у «військкомати». Зокрема власникам підприємств необхідно подати списки тих, хто не має російських паспортів й, відповідно, не перебуває на обліку окупантів.

«Закликаємо українців, котрі потрапили в тимчасову окупацію, уникати можливості бути мобілізованими, а тим паче не підписувати контракт із армією окупанта. А усіх, хто володіє інформацією про колаборантів, які вербують у ворожу армію місцеве населення, просимо повідомляти її на наш анонімний чат-бот», – кажуть у Русі опору.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-22 16:17:05