Україна і світ

Завод Кремній Ел у Брянську зупинив роботу після атаки БпЛА

Російський завод мікроелектроніки Кремній Ел у Брянську, на якому виробляють, зокрема, технології для військової машини РФ, зупинив свою роботу після атаки безпілотників.

Про це йдеться на сайті самого виробничого комплексу.

Кремній Ел зупинив роботу після атаки БпЛА

Як ідеться на сайті підприємства, унаслідок успішної атаки України на виробничі та адміністративні корпуси заводу “порушено енергопостачання, завдано збитків об’єктам забезпечення спеценергетикою, перервано технологічні виробничі ланцюжки”.

– Основним завданням на сьогодні є якнайшвидше відновлення виробництва виробів електронної техніки з метою безумовного виконання планів. Однак не все залежить від нас – є складнощі з купівлею запасних частин для відновлення технологічного обладнання та енергетичної інфраструктури; будівельники проводять експертизу можливості відновлення руйнувань, – прокоментував ситуацію генеральний директор заводу Кремній Ел Олег Миколайович Данцев.

Атака на Кремній Ел у Брянську

Нагадаємо, вночі 19 жовтня українські безпілотники атакували завод Кремній Ел у Брянську, після чого почалася пожежа на виробництві.

Примітно, що це далеко не перша атака БпЛА по цьому комплексу. Удари по ньому раніше завдавали в червні 2024 року, а також у вересні 2023 року.

Зазначимо, що великий виробник мікроелектроніки Кремній Ел у Брянську є одним із головних виробничих комплексів РФ, а точніше, другим за масштабами. Про важливість заводу свідчать і інвестиції, які російська держава вкладає у виробництва: щорічно це $5,5 млн, писав портал Defence express.

На виробництві виготовляється 90% для потреб військової машини РФ. Зокрема, мікроелектроніка для ракетних комплексів, для зенітно-ракетних комплексів Панцир, балістичних ракет Іскандер, а також для РЛС і РЕБ, і російських безпілотників.

Загалом, завод спеціалізується на дрібній електроніці – транзистори, діоди та інші пристосування, необхідні для мікросхем у російських військових технологіях.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: ASTRA

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-21 22:38:29