Україна і світ

Відстрочка до завершення мобілізації: збій у Резерв+

Фото: Міноборони

17 жовтня у застосунку для військовозобов’язаних Резерв+ стався технічний збій, який призвів до появи помилкових відстрочок до завершення мобілізації у деяких користувачів.  

Факти ICTV дізнавалися, з чим пов’язаний збій у Резерв+ та чи вплине це на мобілізацію. 

Резерв+, відстрочка до завершення мобілізації: що це означає 

За словами заступниці міністра оборони з питань цифровізації Катерини Черногоренко інтенсивна підготовка до нових оновлень додатку призвела до виникнення помилки. Попри те, що збій було оперативно усунуто, він викликав певну плутанину серед користувачів. 

Раніше Катерина Черногоренко заявляла, що з листопада студенти, багатодітні батьки та люди з інвалідністю зможуть оформлювати відстрочку від служби в армії через Резерв+. 

Попри тимчасовий збій, розробники Резерв+ працюють над вдосконаленням застосунку, щоб забезпечити його стабільну роботу та зручність використання для військовозобов’язаних. 

Чи вплине збій у Резерв+ на мобілізацію 

Дані в державному реєстрі Оберіг, з якого Резерв+ отримує інформацію про військовозобов’язаних, залишилися незмінними, тобто помилкові відстрочки не вплинули на реальний статус користувачів. 

Це означає, що, якщо представники ТЦК або поліції зупинять військовозобов’язаного на вулиці та перевірять інформацію в державному реєстрі Оберіг, там висвітиться реальна та актуальна інформація. 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, нещодавно Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України попереджала про появу шкідливого програмного забезпечення у Telegram, яке маскувалося під застосунок Резерв+. Тому важливо завантажувати додаток лише з офіційних джерел. 

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-18 15:31:19