Україна і світ

Британія створила управління для контролю за дотриманням санкцій щодо РФ

У четвер Велика Британія відкрила Управління з реалізації торгівельних санкцій (OTSI), який буде надавати підтримку і зможе притягати до відповідальності компанії, що не дотримуються обмежень на експорт послуг до Росії.

Про це повідомляється на сайті уряду Великої Британії.

Британія вже ввела щодо Росії санкції на суму понад 20 млрд фунтів (26 млрд доларів) з моменту її вторгнення в Україну 2022 року.

– Цей новий підрозділ, яке працюватиме з промисловістю, допоможе забезпечити дотримання підприємствами торгівельних санкцій і за необхідності вжити рішучих заходів щодо їхнього дотримання, щоб разом із бізнесом ми могли продовжувати чинити максимальний тиск на путінський режим, – заявив міністр бізнесу і торгівлі Джонатан Рейнольдс.

OTSI матиме повноваження штрафувати компанії, які порушили санкції, а також розголошувати такі фірми. Управління з торгівельних санкцій стежитиме за дотриманням санкцій щодо експорту професійних і ділових послуг, а експорт та імпорт товарів залишиться у віданні вже наявних підрозділів. У підрозділу також будуть повноваження розслідувати справи громадян Великої Британії, які порушили санкційні правила, працюючи в третіх країнах.

– Новий уряд рішуче налаштований на зміцнення нашого санкційного режиму з жорстким дотриманням і покараннями для тих, хто його не дотримується. Від Москви до Тегерана – клептократи, агресори та пособники, які підтримують і полегшують їхнє збагачення та зловмисні дії, мають бути в курсі, – сказав міністр із санкцій Стівен Доуті.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Представників галузі має заспокоїти той факт, що OTSI почне моніторинг дотримання санкцій безпосередньо відсьогодні. У зв’язку з цим запроваджено нові зобов’язання щодо звітності для компаній, що надають фінансові послуги та юридичні послуги. Тепер вони повинні будуть інформувати OTSI про ймовірні порушення певних торговельних санкцій.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-10 13:39:21