Україна і світ

Три відомі ліки об’єднали в одні нові: вчені запропонували революційне лікування гіпертонії


Команда австралійських учених з Інституту глобальної охорони здоров’я імені Джорджа в Сіднеї під час дослідження показала революційно нове лікування гіпертонії, що об’єднує три наявні ліки в одне.

– Згідно з останніми результатами, представленими на Конгресі Європейського товариства кардіологів у Лондоні, революційний підхід до лікування може стати переломним моментом для тих, хто бореться з гіпертонією, – йдеться в повідомленні.

Три в одному

Австралійські дослідники докладно розповіли про те, як певна комбінація препаратів, що використовуються в даний час, може дати вражаючі результати навіть на ранніх стадіях.

Йдеться про таблетку, що поєднує в собі телмісартан, амлодипін та індапамід, які в даний час окремо використовуються для лікування гіпертонії.

Без побічних ефектів

Дослідження показало, що ця комплексна стратегія перевершує типові методи лікування на ранній стадії, не викликаючи у пацієнтів додаткових побічних ефектів.

– Ми пропонуємо зовсім іншу концепцію. Зручність і дотримання режиму лікування стануть додатковою перевагою, – зазначають науковці.

Це новаторське лікування може стати переломним моментом, потенційно рятуючи мільйони життів по всьому світу. Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) повідомляє, що високий кров’яний тиск є причиною приблизно 7,5 млн смертей щороку в усьому світі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Express

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-10 13:21:26