Україна і світ

Зеленський пояснив, чи залежить План перемоги України від Путіна

Фото: Факти ICTV

План перемоги передбачає посилення України на полі бою. Його реалізація не залежить від російського диктатора Володимира Путіна.

Чи залежить План перемоги від рішень Путіна

На пресконференції за підсумками третього саміту Україна – Південно-Східна Європа Володимир Зеленський заявив, що План перемоги – це посилення України як геополітично, так і на полі бою.

– Це залежить від політичної волі наших партнерів. Це посилення перед тим чи іншим форматом діалогу з агресором. Це міст до Саміту миру, бо тільки в сильній позиції Україна може розраховувати на справедливий мир. І тому не важливо, погодиться Путін або не погодиться. Важливо, щоб погодилися ті, хто посилює Україну, а не послаблює, – заявив президент.

За його словами, саме для досягнення миру в Україні було створено План перемоги.

Бажання у Путіна одне – не закінчувати цю війну в будь-якому випадку. Розтягувати цей процес, бо якщо війна буде довгою, то це дозволяє йому виснажувати Україну. Безумовно виснажуватиме своє населення, але він не переймається цим питанням. Слабкість будь-кого з наших партнерів надихатиме Путіна, тому ми просимо посилити нас щодо безпекових гарантій, зброї, майбутнього після цієї війни. І тільки силу він розуміє, на мій погляд, – сказав Зеленський.

Президент висловив сподівання, що США та інші партнери почують Україну. За словами глави держави, протягом доби він почне переговори з ключовими партнерами, від яких залежить посилення України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Володимир Зеленський анонсував, що зустрінеться з лідерами Великої Британії, Італії та Німеччини.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-09 22:18:23