Україна і світ

Запрошення України до НАТО посилить позиції на майбутніх переговорах – Зеленський

Фото: Офіс президента

Запрошення України до членства в НАТО зможе посилити політичну позицію Києва, зокрема, на майбутніх переговорах.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час спільного брифінгу з головою уряду Хорватії Андреєм Пленковичем за підсумками саміту Україна – Південно-Східна Європа.

Запрошення України в НАТО: позиція Зеленського

– Ми хочемо отримати перший крок щодо запрошення. Конкретне запрошення до НАТО не є членством у НАТО. Так, краще бути членом НАТО. Але зараз ми говоримо про посилення нашої позиції. Зараз. Не після війни, не через 10 років, не через 30 років. Зараз, – сказав Зеленський.

Глава української держави додав, що посилення України є можливістю стати сильніше, зокрема, у політичній площині, щоб у майбутньому посилити дипломатичні зусилля України під час майбутніх переговорів.

Володимир Зеленський зазначив, що може зрозуміти позицію деяких держав, які скептичні ставляться щодо України в НАТО під час російсько-української війни. Разом з тим, саме тому Київ наполягає на запрошенні України в Альянс, а не на членстві.

– Для цього дуже хочеться не дипломатичної їхньої оцінки, а реальної відповіді. Якщо вони дійсно хочуть посилити Україну, якщо вони хочуть, щоб ми перемогли в цій війні, якщо вони хочуть, щоб війна ця закінчилася – не просто втратою людей, територій, справедливості, санкцій тощо, тоді вони, на мою думку, підтримують наші пропозиції. Запрошення є частиною цих пропозицій, – підкреслив президент України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, раніше президент Зеленський повідомив, що майбутнє членство України в НАТО стане одним з кроків до миру та послабить позиції російського диктатора Володимира Путіна.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-09 21:41:11