Україна і світ

Військові США надали Конгресу список зброї, необхідної Україні у війні проти РФ – CNN

Фото: Генштаб ЗСУ

Головнокомандувач ЗС США в Європі Крістофер Каволі склав перелік систем озброєнь, які мають Сполучені Штати і які можуть допомогти Україні у боротьбі з агресією РФ, але які адміністрація Байдена ще не надала. 

Про це інформує CNN з посиланням на власні джерела.

Каволі склав список необхідниого озброєння для України

За даними CNN, до вищезазначеного списку увійшли ракети класу повітря-земля JASSM, а також система зв’язку Link 16, що використовується США і НАТО.  

Зазначається, що Україна неодноразово просила надати ЗСУ обидві системи. 

У своєму списку Каволі не повідомляє, чому Сполучені Штати не надали Україні системи, які, як він вважає, могли б бути цінними. 

Проте раніше американські посадовці висловлювали занепокоєння щодо потрапляння чутливих технологій США до рук Росії, що, за словами одного з джерел, ймовірно, стосується системи Link 16. 

Як зазначає джерело CNN, ракети класу повітря-земля, які випускаються з винищувачів, можуть не бути ефективними для ЗСУ, якщо вони не досягнуть певного рівня переваги в повітрі. 

Також у повідомленні йдеться, що загалом офіційні особи США вважають, що вони дають Україні все, що, на думку американських військових, на цю мить необхідно для підтримки у боротьбі з агресією РФ.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Крім того, на думку американських посадовців, обмежені пропозиції Сполучених Штатів систем ATACMS великої дальності краще використовувати проти цілей у тимчасово окупованому росіянами Криму. 

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-09 08:38:46