Україна і світ

Після Вугледару: куди націлився ворог далі, доки стоятиме суха погода

Ілюстративне фото

Загарбники намагатимуться досягти максимальних успіхів на Донеччині, доки цьому сприяє погода. Наступними цілями росіян можуть стати Селидове та Покровськ.

Це в ефірі національного телемарафону «Єдині новини» припустив офіцер 4 окремого загону Центру спеціальних операцій «Омега» Національної гвардії України з позивним «Доцент».

— Вугледар зупиняв ворога, величезна кількість була особового складу противника, частково він був знищений, але все ж таки міць ворога зберіглася і зараз наступною ціллю ворога буде саме місто Селидове і навколо нього впритул до Покровська. Це їхні першочергові задачі, — сказав він.

Офіцер розповів якою є тактика російських окупантів і припустив, яким чином вони будуть намагатися просуватися.

— Вони намагаються обійти населені пункти, пройти посадками, якимось чином вклинитися в нашу оборону, де є певний слабший опір. Тобто вони з усіх сторін намагаються пройти наші позиції. Скорше за все, вони будуть діяти зі сторони Селидового, тому що там їм практично пряма дорога на Покровськ, — розповів військовий.

Він повідомив, що ворог підтягує раніше накопичені резерви і зосереджує на зазначеному напрямку більшість своїх сил.

— Спостерігається, що у ворога є техніка, є піхота, яка здатна надалі здійснювати штурми на наші позиції, — зазначив гвардієць.

До активніших дій окупантів підштовхує зміна сезону, оскільки незабаром настане природня осінь і ґрунтові дороги після дощів можуть стати непроїзними.

— Поки проміжні дороги, дороги в полях між посадками, ще стійкі. Опадів значних не було. Ворог намагається як колісною, так і гусеничною технікою пересуватися впритул до наших позицій. Тобто використовує зараз цю погоду і хоче надалі вийти на дороги з більш твердим покриттям, — розповів військовий.

Офіцер повідомив, що окупанти мають перевагу в артилерії й у них достатньо боєприпасів. І хоча влучність російських артилеристів є невисокою, щільність ворожого вогню створює серйозні проблеми для українських воїнів.

— На жаль, ворог має перевагу в артилерії, снаряди ворога, таке враженням мов не закінчується останнім часом, він все ж таки завдає вогневого ураження. Постріли ворога, як правило, не потрапляють в ціль, але перевага зі сторони противника артилерії все ж таки є, — повідомив «Доцент».

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше АрміяInform повідомляла, що ЗСУ відійшли з Вугледару через загрозу оточення: ворог активізував резерви, але захисники Вугледара вже палять техніку окупантів на нових позиціях.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-10-03 20:42:01