Україна і світ

Добу блукав лісом: прикордонники затримали українця, що намагався втекти у Польщу

Фото: УНІАН

У Рівненській області прикордонники затримали 53-річного українця, який намагався незаконно перетнути кордон Польщі. Однак, він випадково опинився біля білоруського кордону. Заблукавши, чоловік провів добу в лісі, та випадково натрапив на військовослужбовців.

Про це повідомили у Держприкордонслужбі.

Українець намагався незаконно перетнути кордон з Польщею

Уроженець Кіровоградщини вирушив до Польщі, слідуючи інструкціям, які отримав від невідомого у месенджері. Він сподівався швидко дістатися сусідньої країни, тому не брав з собою ні води, ні інших необхідних речей.

Однак, замість польського кордону опинився поблизу Білорусі, де провів майже цілу добу, блукаючи по лісах та болотах.

Затриманий розповів, що орієнтувався на інструкції від незнайомця і був переконаний, що місцевість буде схожа на ліси Кіровоградщини. Проте зіткнувся з густими заростями та болотами.

— Я взагалі не розумів де я знаходжусь. Тоді я вирішив, що досить з мене цих пригод, буду пробиратися до людей. Натрапив на водойму, з якої напився води, тому що до цього доводилося збирати росу з рослин, – розповів 53-річний українець.

У ДПСУ повідомили, що виснажений чоловік випадково зустрів українських прикордонників. Спочатку українець прийняв їх за польських війскових, тому звернувся до них іноземною мовою.

Затриманого притягнули до адміністративної відповідальності за статтею 204-1 КУпАП (незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України).

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Це тягне за собою штраф у розмірі від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт до 15 діб (з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення).

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-03 19:57:35