Україна і світ

Оксана Гутцайт відкрила She Congress 2024, присвячений жінкам-лідеркам


Надихай. Створюй. Перемагай – саме під таким гаслом у Києві відбувся щорічний She Congress 2024. Захід об’єднав провідних лідерок та експерток України для обговорення ключових питань лідерства, гендерної рівності, розвитку бізнесу та соціальних ініціатив.

Генеральним інформаційним партнером масштабної зустрічі виступив холдинг Starlight Media.

She Congress 2024 – лідерки, що творять майбутнє

Конгрес відкрила ведуча Фактів ICTV та телемарафону Єдині новини Оксана Гутцайт, яка підкреслила важливість жіночого лідерства в умовах війни. Вона зазначила, що українські жінки не лише протистоять викликам, а й активно створюють нові можливості для розвитку країни. Її виступ задав тон для подальших панельних дискусій.

Однією з найактуальніших тем стала стійкість жінок у бізнесі під час кризи. Спікерки з різних галузей поділилися прикладами успішних кейсів адаптації до сучасних умов, розповіли про антикризові стратегії, а також наголосили на важливості ментального здоров’я в складні часи. Обговорення торкнулося також впливу війни на економіку та роль жінок у підтримці бізнесу на плаву.

панель SHE Congress 2024 про ментальне здоровʼя

Дискусійна панель SHE Congress 2024, присвячена ментальному здоровʼю

Ще однією важливою темою стала роль жінок у культурній та екологічній сферах. Спікерки говорили про необхідність збереження культурної ідентичності, особливо під час війни, а також про участь жінок у створенні стратегії сталого розвитку країни. Екологічна безпека та вплив забруднення, спричиненого війною, на здоров’я нації також були в центрі уваги.

Окрема панель She in Defence була присвячена ролі жінок у військовій сфері. Учасниці, серед яких військовослужбовиці та фахівчині оборонних галузей, поділилися своїм досвідом служби під час війни. Вони говорили про лідерство в армії, подолання викликів на фронті та внесок жінок у безпеку країни.

панель SHE Congress 2024 про оборону

Дискусійна панель SHE Congress 2024, присвячена жінкам в оборонній галузі

Під час панелі, присвяченої технологіям, учасниці обговорювали потенціал жінок у технологічних галузях, зокрема в IT та стартапах. Вони поділилися досвідом розвитку кар’єри у цих сферах, висвітлили проблеми гендерної нерівності та розповіли, як освіта та розвиток професійних навичок допомагають жінкам реалізувати себе у технічних професіях.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На завершення учасниці обговорили можливості для розвитку жіночого підприємництва та презентували програми підтримки, зокрема гранти та інвестиційні ініціативи, спрямовані на допомогу жінкам у бізнесі.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-03 17:10:26