Україна і світ

Перша аптека, яка відпускатиме ліки з канабісу, вже отримала реєстрацію – в якому місті вона буде


Аптека в Черкасах – перша в Україні відпускатиме ліки на основі канабісу. Вона вже отримала реєстрацію. Про це повідомила – заступниця міністра охорони здоров’я Марія Карчевич.

Заступниця міністра також зазначила, що реєстрація аптечних закладів, які відпускатимуть ліки на основі канабісу, щойно розпочалася. Тож насправді таких аптек буде вдосталь.

Запрацювала електронна система ЕСОРК

Відповідно до вимог законодавства, кожен процес, вид діяльності з медичним канабісом не пізніше наступного дня фіксується в електронній системі обліку обігу медичного канабісу (ЕСОРК).

– Сподіваюся, що до процесу буде залучатися більше суб’єктів господарювання і аптечних закладів, – сказала Карчевич.

Заступниця міністра також нагадала, що днями уряд схвалив зміни до ліцензійних умов.

Контроль буде всеохоплюючим

Тепер під ліцензійний контроль потрапляє весь процес обігу медичного канабісу, починаючи від імпорту чи вирощування рослин і завершуючи їх відпуском в аптечному закладі.

Лабораторні дослідження на вміст головного психоактивного компоненту канабісу – тетрагідроканабінолу – проводитимуться виключно у державних лабораторіях, відбір зразків для дослідження відбуватиметься за участю поліції.

Імпортери субстанцій канабісу, які можуть використовуватися в аптеках при виготовленні ліків, повинні отримати відповідний дозвіл, а також пройти процедуру реєстрації субстанції канабісу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Укрінформ

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-03 16:32:30