Україна і світ
Як приготувати баклажани запечені з йогуртом – рецепт
Що може бути краще, ніж запечений баклажан? Баклажан, запечений із йогуртом.
Спробуйте приготувати цю неймовірно смачну закуску і додати її до піти, на хліб чи як соус до пасти.
Як приготувати баклажани з йогуртом: рецепт
Інгредієнти:
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Приготування:
- Візьміть два середні баклажани, помийте та зріжте хвости. Поріжте смужками або кружечками завтовшки 1 см. Притрусить сіллю та залиште на 10 хвилин, щоб овочі пустили сік. Це потрібно для того, щоб позбутися гіркоти.
- Потім злийте сік, кожен шматочок обсушіть паперовим рушником. Промивати немає необхідності, бо овоч насититься водою, а нам це не потрібно.
- Розігрійте електрогриль. Змастіть баклажани оливковою олією, використовуючи кулінарний пензлик.
- Викладайте їх на електрогриль і запікайте до рум’яної скоринки. Також можете скористатися пательнею гриль або звичайною. Але в цьому випадку ваші баклажани будуть не запеченими, а смаженими. Додайте оливкову олію та готуйте з двох сторін приблизно по 2 хвилини. Перекладіть їх у посуд та залиште охолоджуватися.
- Приготуйте соус. Подрібніть часник та листя з 10 гілочок кінзи або петрушки. У посуд викладіть несолодкий густий йогурт і додайте до нього часник та зелень. Доведіть смак сіллю та перцем.
- Залийте соусом баклажани та подавайте.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-12 19:23:04