Україна і світ

Вареники з чорницею: смачний та простий рецепт

Вареники з чорницею – це справжній хіт серед літніх страв. Солоденька начинка з чорниці у ніжному тісті – ідеальне поєднання для будь-якого столу.

Хочете дізнатися, як їх приготувати ідеальне тісто на вареники з чорницею? Ловіть рецепт, яким поділилася з нами досвідчена ґаздиня. Буду смачно!

Вареники з чорницею: рецепт

Для приготування використовуйте свіжі чорниці. Заморожені ягоди виділяють багато рідини, а це зовсім не бажано для приготування вареників.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • борошно пшеничне
  • окріп – 1 склянка (250 мл)
  • яйце – 1 шт.
  • сіль – 0,5 ч. л.
  • олія рафінована соняшникова – 2 ст. л.

Для начинки:

  • чорниці – 500 г
  • цукор – 100 г
  • лимонна кислота (за бажанням) – дрібка
  • крохмаль – 1 ст. л.

Рецепт вареників з чорницею покроково

  1. Спочатку приготуємо тісто на вареники з чорницею на окропі. Для цього поєднуємо борошно з сіллю. Додаємо яйце та олію, гарно перемішуємо. вливаємо окріп і вимішуємо ложкою близько 2 хвилин. За цей час тісто трохи охолоне і треба буде домісити його руками.
  2. Тісто перекладаємо у пакет чи загортаємо у харчову плівку і залишаємо на 10 хвилин.
  3. Для начинки ягоди промиваємо та даємо воді повністю стекти. Викладаємо ягоди у мисочку, посипаємо цукром та крохмалем. За бажанням додаємо дрібку лимонної кислоти.
  4. На злегка присипаному борошном столі розкочуємо тісто. Склянку вирізаємо кружальця.
  5. На кожне кружальце тіста викладаємо начинку і ліпимо вареники. Краї виробів гарно защипуємо, щоб начинка не витекла під час приготування.
  6. У каструлю вливаємо близько 750 мл води та доводимо її до кипіння. У воду можна додати 1 ч. л. цукру (але це на обов’язково). Порціями викладаємо вареники й варимо, після закипання води, близько 4-5 хвилин.

Готові вареники з чорницею подаємо з вершковим маслом, сметаною або медом.

Вареники з чорницею на пару можна також приготувати на пару. Робимо це так. Викладаємо вареники на змащену олією чи маслом решітку пароварки або в каструлю на марлю, натягнуту та зав’язану гумкою над киплячою водою. Готуємо на пару близько 10-15 хвилин.

От і все! Як бачимо, рецепт вареників з чорницею зовсім не складний. Готуйте з задоволенням і насолоджуйтесь кожним шматочком цієї літньої смакоти!

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-24 15:34:11