Україна і світ

Україна допускає участь представника РФ у наступному Саміті миру – Bloomberg

Фото: Офіс президента

Україна може запросити Росію на наступну зустріч з міжнародними партнерами для розробки формули майбутніх мирних переговорів.

Про це пише агентство Bloomberg, посилаючись на слово голови Офісу президента України Андрія Єрмака.

У ОП допускають запрошення представника РФ на другий Саміт миру

Як зазначає видання, Єрмак повідомив, що робочі групи готують деталі для наступної зустрічі після Саміту миру у Швейцарії минулого тижня.

Зараз дивляться

Часових меж для наступної зустрічі немає, а перспектива другого Саміту, який широко обговорюється, не фігурувала в підсумковому документі зустрічі 15–16 червня в Люцерні.

Єрмак сказав, що результати роботи робочих груп стануть частиною цього спільного плану, який буде підтриманий низкою країн на другій зустрічі. Він додав: Ми думаємо, що можна буде запросити представника Росії.

Голова Офісу президента України назвав швейцарську зустріч успішною. Він вважає, що другий Саміт миру буде більш представницьким. Метою наступного Саміту миру буде “покласти край війні та врегулювати кризи”, які вона створила.

15–16 червня у Швейцарії відбувся Саміт миру, який організувала Україна. На запрошення президента України приїхали представники 92 країн та 8 світових організацій.

За підсумками Саміту його учасники підписали спільний комюніке, в якому йдеться, що війна в Україні має закінчитися справедливим і тривалим миром, а не миром за будь-яку ціну.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-19 20:54:14