Львівський портал

Із російської окупації повернули ще 9 дітей та юнака

27 вересня в Україну із РФ та тимчасово окупованих територій повернули ще дев’ять дітей та 20-річного юнака. Про це повідомив уповноважений Верховної ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

За словами уповноваженого, вік повернутих від 13 до 17 років. Деякі з них мають інвалідність та тяжкі захворювання.

«Сьогодні ми вже зустріли дітей, яких із батьками чи законними опікунами розділила лінія фронту та окупанти. Повернуті українці – з Херсонської, Запорізької, Донецької, Луганської областей та Криму. Деякі з повернутих дітей на початок повномасштабного російського вторгнення в Україну перебували в Олешківському дитячому будинку-інтернаті. Згодом їх окупаційна влада вивозила до окупованого Скадовська та Росії.

На щастя, за посередництва Держави Катар вдалося дітей возз’єднати із родинами, яких на тривалий час розлучили росіяни.

Один із хлопців, який сьогодні повернувся на рідну землю, втратив тата, який захищав Україну під час російського вторгнення. Дехто з дітей – нарешті за тривалий час обійме рідних, які віддано несуть службу в різних структурах України. Дехто – повернувся до дідуся з бабусею на рідній землі.

Лубінець вкотре нагадав, що якщо ваша дитина перебуває на ТОТ чи була депортована на РФ, необхідно повідомити до поліції, а також у Офіс Омбудсмана за тел.: 0 800 50 17 20 – у межах України, 044 299 74 08 – для дзвінків з-за кордону, електронна адреса – [email protected]

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-27 20:09:44