Україна і світ

Nvidia стала найдорожчою компанією у світі

Nvidia стала найдорожчою компанією у світі. Виробник електроніки обійшов навіть Apple і Microsoft, які довгий час боролися за лідерство.

Nvidia стала найдорожчою компанією у світі

Так, успіх корпорації пов’язаний зі зростанням акцій на біржовому ринку. Уся справа в розвитку штучного інтелекту – інвестори впевнені в подальшому успіху компанії в цій галузі.

Тепер ринкова вартість Nvidia становить $3,34 трлн. Це більше, ніж у Microsoft і Apple, у яких показник становить $3,2 трлн.

Зараз дивляться

Як відомо, акції Nvidia за останній рік зросли в ціні на 170%, і на 1 100% з 2022 року, коли вони досягли цінового мінімуму.

До речі, подорожчання акцій Nvidia зробило співзасновника і головного виконавчого директора компанії Дженсена Гуанга одним із найбагатших людей світу. За 2024 рік його статки зросли на $70 млрд, і тепер він на 12 місці в рейтингу найбагатших людей світу за версією Bloomberg. Зараз його активи оцінюють у $115 млрд.

Утім, деякі впливові бізнесмени сунуть палиці в колеса розвитку ШІ. Це стосується розробок компаній-конкурентів. Приміром, Ілон Маск хоче заборонити iPhone в Tesla і SpaceX через впровадження АІ-системи в роботу пристроїв Apple. Мільярдер побоюється, що це може нести загрозу безпеці.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-19 11:32:22