Суспільне мовлення

У Львові прикордонники набирають службовців за контрактом

У Львові відбувся День рекрутингу від Львівського прикордонного загону. Військовослужбовці-прикордонники розказали про службу та актуальні вакансії від ДПСУ. Дехто з кандидатів уже навіть підписав свій перший контракт.

Більше про рекрутинг дізнавалось Суспільне.

Михайло Яковенко приїхав з Київщини. Він підписав контракт з Державною прикордонною службою. Тепер, каже, служитиме у сьомому прикордонному карпатському загоні.

“Працював водієм. Потім вирішив: досить, як то кажуть, бути цивільним. Потрібно йти, щось робити для оборони нашої держави. Побачив оголошення. Зареєструвався, приїхав на співбесіду. Пішов, пройшов медкомісію. Перший контракт має бути три роки”, — каже Михайло.

День рекрутингу від прикордонників у Львові. Суспільне Львів

Прикордонниця Юлія Лукасевич уже сім років служить у прикордонній службі. До повномасштабного вторгнення працювала в аеропорту Львова, а зараз — оформлює документи пасажирів міжнародних потягів.

“Під час підписання контракту ми давали згоду на те, що можемо проходити службу на будь-яких ділянках підрозділу нашої країни. Їздимо тільки наразі по відрядженнях. Це якщо потрібне якесь посилення кордонів, допомога іншим пунктам пропуску”, — розповідає Юлія.

Загалом близько 80% прикордонників беруть участь у ротаціях в зоні бойових дій. Відтак, у ДПСУ з’явилися вакансії, говорить начальник групи комплектування Львівського прикордонного загону Андрій Лущик.

“Наші базові дві вакансії пов’язані зі специфікою служби прикордонної. Перша вакансія – це інспектор прикордонної служби. Це та людина, яка здійснює охорону державного кордону. Фізичну охорону кордону. Друга вакансія базова наша – це інспектор прикордонного контролю. Є спеціальності кухарів, є спеціальності медичного спрямування, оператора безпілотних літальних апаратів, водійського складу”, — зазначає Андрій Лущик.

За півтора місяця до львівського Центру рекрутингу звернулося понад 300 людей, майже третина з них – жінки. Частину кандидатів вже працевлаштували на службу за контрактом.

Центр рекрутингу у Львові

Центр рекрутингу у Львові. Суспільне Львів

“До прикладу, якщо людина медик, вона, зрозуміло, хоче бути залучена у Збройні сили медиком. Кухар хоче бути кухарем. ІТ-сфера хоче, щоб вони працювали, відповідно, на посадах, пов’язаних з ІТ. Звичайно, ми повинні розуміти, що направду бойових посад рядового і сержантського складу є значно більше, ніж, скажімо так, якогось особливого запиту”, — розповідає рекрутерка Галина Піскорська.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Центр рекрутингу у Львові працює на вулиці Костя Левицького, 67.


Джерело: Суспільне мовлення України