Україна і світ

З нами не консультувалися: Зеленський про обмін територій на членство в НАТО

Фото: Офіс президента

Президент Володимир Зеленський заявив, що ті країни, які активно просувають угоду, за якою Київ може обміняти окуповані Кремлем території на членство в НАТО, не консультувалися щодо цього з Україною.

Про це він сказав під час інтерв’ю Financial Times.

Території в обмін на не вступ в НАТО

– Люди ніколи не говорили цього. Люди бояться говорити, – сказав Зеленський та закликав чиновників “викласти це на стіл, відкрито нам. Не через якусь третю сторону.

– Поговоріть з нами, – наголосив президент України.

Він зазначив, що Україна відкрита для мирних пропозицій від інших країн, якщо вони є “реальними” і не спрямовані на підрив підтримки власних планів.

– Бразилія, у вас є план? Відмінно. Пропозиція від Китаю ми не проти… Але, хлопці, будь ласка, не треба нас ділити, – наголосив Зеленський.

Український президент також прокоментував журналістам, що реакція союзників на План перемоги  Зеленського, першим пунктом якого є запрошення України до НАТО вже зараз,  така сама як і на прохання надати Україні Patriots та F-16.

Нагадаємо, раніше Факти ICTV розповідали, що експосол України в США і голова правління Українського кризового медіацентру Валерій Чалий заявив, що Китай націлений на формування у світі антиамериканської коаліції, а також розкритикував бразильсько-китайський план миру в Україні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Детальніше про це – читайте у нашому матеріалі. 

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-18 13:15:00