Україна і світ

Втрата виграшу і рекорди на ТБ: 5 цікавих фактів про шоу Хто хоче стати мільйонером


Вже 21 жовтня о 19:00 на телеканалі ICTV2 стартує новий сезон легендарного шоу Хто хоче стати мільйонером?. 

На глядачів чекає 10 нових випусків, в кожному з яких гравці матимуть можливість отримати чек із шістьма нулями. Головне – правильно відповісти на 15 запитань гри. Ведучим шоу став український актор Станіслав Боклан.

5 фактів про шоу Хто хоче стати мільйонером?

Напередодні прем’єри ми зібрали для вас найцікавіші факти про програму, яка підкорила понад 130 країн світу.

Угода про нерозголошення

Усі учасники шоу повинні підписати угоду про нерозголошення. Розповідати про свої результати не можна навіть рідним, інакше – штраф у розмірі виграної суми. Такої помилки припустився учасник з Хорватії.

Він не відповів на питання на 1 млн, що знизило його рахунок до 32 тис. Проте продюсери дізналися, що чоловік розповів про свій виграш знайомим до виходу шоу в ефір. Через свою нетерплячість він втратив усю суму.

10 тис. анкет на участь у 2-му сезоні шоу в Україні

Цьогоріч на участь у другому сезоні телегри Хто хоче стати мільйонером? на каналі ICTV2 було подано аж 10 тис. анкет! Наймолодшому учаснику – 22 роки, найстарший віком 63 роки.

Іноді помиляються не тільки учасники… 

Учасник Тоні Кеннеді виграв 64 тис. фунтів стерлінгів у березні 1999 року, відповівши, що мінімальна кількість ударів, за допомогою яких тенісист може виграти сет, становить 24. Однак це була помилка, йому зарахували неправильну відповідь.

Насправді мінімальна кількість ударів – 12. Творці шоу вибачилися, а Тоні зберіг свій виграш, оскільки помилка була допущена саме знімальною групою.

Оскар для мільйонера

Шоу має значний вплив на популярну культуру, зокрема, воно стало основою для відомого фільму Мільйонер з нетрів (Slumdog Millionaire), який отримав вісім премій Оскар у 2009 році, включаючи нагороду за найкращий фільм. 

Рекордсмен телевізійних рейтингів

На піку популярності у 1999 році шоу зібрало до 19 млн глядачів. А перший сезон, який вийшов на телеканалі ICTV у 2021 році, дивилося більше 10 млн людей.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Підготовку до другого сезону перервало повномасштабне вторгнення РФ. Але з 21 жовтня шоу повертається на українське телебачення.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-18 14:48:40