Суспільне мовлення

У Львові судитимуть двох лікарів і науковицю за хабарництво й видачу підроблених документів

У Львові скерували до суду обвинувальні акти стосовно двох лікарів і доцентки кафедри одного з навчальних закладів. Медикам інкримінують вимагання й одержання неправомірної вигоди, а науковиці — складання завідомо підроблених офіційних документів.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

Слідчі з’ясували, що обвинувачені організували схему отримання хабаря від військовозобов’язаного. Медики лікували його стаціонарно й складали щодо чоловіка фіктивні медичні документи.

Військовозобов’язаного обстежувала науковиця, яка мала право лікарської практики. Вона склала неправдивий документ, в якому вказала про нібито наявність ознак захворювання.

Надалі медико-соціальна експертна комісія мала би встановити групу інвалідності згідно з цими документами. Це надавало чоловікові змогу безперешкодно перетнути кордон та ухилитися від служби в ЗСУ. Ціна послуги становила 300 доларів США з особи.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Санкція за вимагання й одержання неправомірної вигоди — позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. Складання завідомо підроблених офіційних документів карається штрафом до 302800 гривень, арештом на строк від трьох до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років.


Джерело: Суспільне мовлення України