Суспільне мовлення

На Львівщині ветерани проходять реабілітацію за допомогою стрільби з лука

На Львівщині військовослужбовці та ветерани проходять реабілітацію за допомогою стрільби з лука. Захисників, які отримали травми під час бойових дій, навчає стріляти з лука майстер спорту міжнародного класу Іван Дзядик. Деякі з них вже встигли виступити на обласних змаганнях і готуються до наступних чемпіонатів.

Більше про це дізнавалося Суспільне.

Артуру Головіну з Харкова — 29 років. Військовослужбовець отримав поранення під час штурму на Запорізькому напрямку. Чоловікові ампутували руку. Проте це йому не заважає займатися стрільбою з лука. Зараз Артур проходить реабілітацію на Львівщині. Попри те, що лише кілька місяців займається лучним спортом, вже виступав на відкритому чемпіонаті області.

“Приїхали сюди, постріляли, а потім наступне і наступне заняття. З першого заняття сподобалось. І мене ще мотивує те, що я єдиний, який стріляє зубами. У лютому буде чемпіонат України, поїду спробую, це перший такий досвід серйозний буде. У мене є бажання перемагати. У цьому році навряд чи попаду в збірну, але на наступний рік планую далі, далі перемагати на чемпіонатах Європи, світу, побачимо, можливо, ви мене ще побачите”, — говорить ветеран Артур Головін.

Артур Головін. Фото: Суспільне Львів

Андрій Любіменко — військовослужбовець з Хмельниччини. Чоловік проходив контрактну службу ще з 2015 року, а в липні 2023 підірвався на протипіхотній міні і втратив ногу. Андрій займається стрільбою з лука третій місяць. Щотижня приїжджає до Городка на заняття і хоче цим займатися професійно.

“Я приїхав сюди, сподобалось, дуже сподобалось, очі загорілись, тож вирішив займатися далі. Це дуже допомагає, ця стрільба з лука — чудова реабілітація. Вона вимагає і фізичних навантажень і координацію цього всього, тобто це дуже хороша реабілітація”, — ділиться враженнями Андрій Любіменко.

Андрій Любіменко

Андрій Любіменко. Фото: Суспільне Львів

Військових, які отримали поранення і проходять реабілітацію на Львівщині, стріляти з лука навчає майстер спорту міжнародного класу Іван Дзядик. Тренування відбуваються раз на тиждень у центрі “Спорт для всіх”, що у Городку. Іван Дзядик каже, лучний спорт — це хороший метод реабілітації та адаптації.

“Тішить те, що молоді приїжджають, цікавляться і хочуть займатися, хочуть себе знайти через спорт, реабілітуватися, через спорт знайти себе в суспільстві, знайти себе в новому житті, бо до травми то було одне життя, а після травми — друге життя”, — зазначає тренер.

Іван Дзядик тренує ветеранів

Іван Дзядик тренує ветеранів. Фото: Суспільне Львів

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нещодавно для таких тренувань закупили п’ять олімпійських луків, з якими можна тепер буде виступати на змаганнях.


Джерело: Суспільне мовлення України