Суспільне мовлення

У Львові автобуси, які не перевозять пасажирів, можуть віддати на переоблаштування волонтерам

У Львові великі автобуси, які не працюють, можуть передати волонтерським організаціям, якщо ті готові переоблаштувати їх для потреб військових. Десять автобусів французького та німецького виробництва вивели з експлуатації ще вісім років тому.

Наразі вони підготовлені до списання, повідомив Суспільному головний інженер комунального автотранспортного підприємства №1 Богдан Карпій.

“Це є автобуси випуску 1993-99 років. Чому виведені з експлуатації? З причини відсутності запчастин, якісних запчастин. Також вони є трохи морально застарілі, як би… Відсутність програм, діагностики комп’ютерної”, — каже Богдан Карпій.

Списані автобуси, 19 січня 2024. Фото: Ольга Іващук / Суспільне Львів

Ці автобуси закупили до чемпіонату Євро-2012. Транспорт вже не підходить для перевезення пасажирів, але може стати в нагоді волонтерам, які допомагають війську. Ініціатива запропонувати їх волонтерським організаціям належить міським депутатам, каже начальник Львівського управління транспорту Орест Олеськів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“Стан автобусів є різний. Тому зараз ми виставляємо інформацію публічно про ці автобуси. Для того, щоб можливі благодійники могли взяти їх, використати для певних потреб – для Збройних Сил чи гуманітарних потреб. Це можуть бути, наприклад, мобільні душові”, — каже Орест Олеськів.


Джерело: Суспільне мовлення України