Суспільне мовлення

Медикам зі Львівщини, яких підозрюють у хабарництві, обрали запобіжні заходи

Сьогодні, 29 вересня, Личаківський районний суд Львова обрав запобіжні заходи голові Самбірської МСЕК та керівникам лікарсько-консультативної комісії Турківської міської лікарні. Медики, за даними ДБР, вимагали у військового понад 3000 доларів за оформлення документів для демобілізації.

Про це повідомили на Telegram-каналі Спецпрокуратури Західного регіону.

“Очільниці одного із районних центрів медико-соціальної експертизи Львівської облради та керівнику лікарсько-консультативної комісії обрали міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави 600 000 гривень застави, а заступниці ЛКК — тримання під вартою із можливістю внесення 400 000 гривень застави”, — йдеться у повідомленні.

У спецпрокуратурі зазначили, якщо підозрювані сплатять заставу, то прокурори клопотатимуть про відсторонення медиків від посад.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як повідомила Суспільному речниця Львівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону Юлія Шевченко, трьом службовцям закладів охорони здоров’я Львівщини за фактом одержання неправомірної вигоди службовою особою повідомлено підозру за частиною 3 статті 368 КК України. Ця стаття передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.


Джерело: Суспільне мовлення України