Суспільне мовлення

У Львові стартував п’ятий Міжнародний фестиваль архітектури та мистецтв “Вежа”

У Львові розпочався п’ятий Міжнародний фестиваль архітектури та мистецтв “Вежа”. Цьогорічне гасло події: “Час України”. В межах програми обговорюватимуть теми щодо відбудови України та збереження спадщини.

Про це Суспільному розповів співорганізатор фестивалю Богдан Гой.

Головна локація — Порохова вежа. Це одна з небагатьох збережених пам’яток фортифікаційного будівництва.

“Ми намагаємось, незважаючи на всі проблеми, що нас спіткають, все ж таки цю традицію підтримувати. На питання: “Чи треба взагалі фестиваль в цей час?”. Ми вирішили назвати його “Час України”. Тому що сьогодні унікальне вікно можливостей: коли про Україну говорять всі. Всі цікавляться нею”, — говорить співорганізатор фестивалю Богдан Гой.

Міжнародний фестиваль архітектури та мистецтв “Вежа”. Фото: Суспільне Львів

Також на трьох поверхах Порохової вежі відкрили виставку. Експонатами є мистецькі твори українських авторів. Крім того, біля Порохової вежі встановили інсталяцію. За словами співорганізаторки фестивалю Юлії Шемчук, за донат для ЗСУ можна перейти через воду до крісел, тим самим перетворити інсталяцію на перфоменс.

“Вода тут — перешкода, яку треба подолати. Перейти по холодній воді — означає прийняти некомфортну реальність та зробити якісь кроки до її подолання. З іншої сторони — це очищення переродження, відродження, як фізичне, так і духовне”, — каже співорганізаторка фестивалю Юлія Шемчук.

У Львові стартував п'ятий Міжнародний фестиваль архітектури та мистецтв "Вежа"

Інсталяція біля Порохової вежі. Фото: Суспільне Львів

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фестиваль триватиме три дні.


Джерело: Суспільне мовлення України