Суспільне мовлення

“Рух” отримав першого суперника в Юнацькій лізі УЄФА: результати жеребкування

Команда дізналася потенційних опонентів на наступному етапі турніру.

“Рух” отримав першого суперника в Юнацькій лізі УЄФА сезону-2023/24. Команда, з якою зіграють львів’яни, визначилася під час жеребкування.

“Рух” – один з двох представників України в Юнацькі лізі УЄФА. У цьому турнірі також виступить “Шахтар”, який зіграє на груповому етапі проти “Барселони”, “Порту” та “Антверпена”, прямуючи як юнацька команда “Гірників” Шляхом Ліги чемпіонів.

Натомість “Рух” до Юнацької ліги УЄФА потрапив у статусі чемпіона України серед юнаків та стартує у турнірі з першого раунду плей-оф. На жеребкуванні львів’яни потрапили в один з чотирьох пулів, які в УЄФА сформували за географічним принципом.

За результатами жеребкування першим суперником чемпіонів України серед юнацьких команд став боснійський “Сараєво”. Базова дата першого поєдинку, в якому номінальним господарем буде українська команда – 4 жовтня, а матч-відповідь відбудеться у Сараєво через три тижні.

У разі перемоги над “Сараєво” за підсумками двох матчів, “Рух” зіграє з сильнішою командою у парі “Фамалікан” (Португалія) – “Мідтьюлланн” (Данія). Поєдинки цієї стадії заплановані на 8 та 29 листопада.

Результати жеребкування Юнацької ліги УЄФА для “Руха”

  • перший раунд: “Рух” (Україна) – “Сараєво” (Боснія та Герцоговина)
  • другий раунд: “Рух”/”Сараєво” – “Фамалікан”/”Мідтьюлланн”

Що потрібно “Руху” для виходу у плей-оф Юнацької ліги УЄФА

  • Львівська команда має успішно пройти Шляхом чемпіонів країн два раунди на виліт.
  • Після двох раундів на виліт на Шляху чемпіонів команду очікують стикові матчі за вихід у плей-оф Юнацької ліги УЄФА. На цьому етапі суперниками стануть клуби, що посіли друге місце у групі на Шляху Ліги чемпіонів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Цьогоріч юнацька команда “Руха” вдруге поспіль стартуватиме у Юнацькій лізі УЄФА. Попередній розіграш єврокубка вона завершила у 1/8 фіналу, де поступилася з рахунком 0:1 “Мілану”.

Юнацька ліга УЄФА: що відомо

  • У 2015 році “Шахтар” вийшов у фінал Юнацької ліги УЄФА, але поступився у вирішальному матчі “Челсі” (2:3).
  • Чинним переможцем турніру є “АЗ Алкмар”, який у фіналі 2023 року з рахунком 5:0 обіграв “Хайдук” Спліт.
  • Рекордсменами турніру за кількістю титулів є “Челсі” та “Барселона”, які виграли трофей по два рази.


Джерело: Суспільне мовлення України