Суспільне мовлення

На Львівщині 5 вересня попрощаються із п’ятьма захисниками України

Сьогодні, 5 вересня, у Львові та області відбудуться прощання із п’ятьма захисниками України. Петро Чудяк, Михайло Матківський, Василь Задорожний, Іван Назаренко та Ігор Сподар загинули у російсько-українській війні.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Петро Чудяк — житель села Кожичі Івано-Франківської громади Яворівського району. Із початком повномасштабного вторгнення чоловік став на захист України. Військовий загинув 31 серпня 2023 року на Луганському напрямку – в районі населеного пункту Кузьміне. Воїну було 38 років. В нього залишилась мама, дружина, 4-річний син та 7-річна донька, а ще брати та сестри. Прощання та Чин похорону захисника відбудеться об 11:00 у селі Кожичі.

Петро Чудяк. Львівська ОВА

Михайло Матківський народився в селі Опори Східницької територіальної громади Дрогобицького району. Із початком повномасштабної війни чоловіка мобілізували до лав ЗСУ. Захисник брав участь у військових операціях, боях в Запорізькій, Миколаївській, Луганській і Донецькій областях. Військовослужбовець загинув внаслідок осколкового поранення в районі населеного пункту Північне Донецької області. Чин поховання Михайла Матківського відбудеться об 11:00 у рідному селі.

Михайло Матківський

Михайло Матківський. Львівська ОВА

Іван Назаренко народився в місті Якутськ у Росії. У 2006 році разом з родиною повернувся в Україну. У 2021 році чоловік підписав контракт із Національною гвардією України, проходив військову службу в Харкові. У перший день повномасштабного вторгнення військовий став на захист України до лав третьої бригади оперативного призначення імені полковника Петра Болбочана. Захисник виконував завдання на південному та східному напрямках. У воїна залишилися батьки, сестра та молодший брат.

Чин похорону Івана Назаренка розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла. За пів години відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Іван Назаренко

Іван Назаренко. Львівська ОВА

Василь Задорожний родом зі Львова. Чоловік проживав у селі Зіболки Львівської області. Під час АТО виконував бойові завдання спершу у лавах добровольчого батальйону “Айдар”, далі – у складі полку “Азов”. Боронив Маріуполь Донецької області. Із першого дня повномасштабного вторгнення військовий добровільно повернувся на фронт. Воював у лавах 80 окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ. Зокрема, брав участь у визволенні Харківщини від російських військ. За особисту мужність захисника відзначили Почесним нагрудним знаком Головнокомандувача ЗСУ “Сталевий Хрест”. У нього залишилися мама, брат та інші близькі родичі.

Василь Задорожний

Василь Задорожний. Львівська ОВА

Ігор Сподар — львів’янин. Впродовж 2015-2016 років чоловік виконував бойові завдання у зоні проведення АТО у лавах 72 окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців. Із початком повномасштабного вторгнення захисник увійшов до складу 116 окремої механізованої бригади. Воював на південному напрямку. У Ігоря Сподара залишилися сестра, брат та хрещена донька.

Ігор Сподар

Ігор Сподар. Львівська ОВА

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Чин похорону Василя Задорожного та Ігоря Сподара розпочнеться о 14:00 у Гарнізонному храмі, за пів години відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають трьох воїнів на Личаківському кладовищі.


Джерело: Суспільне мовлення України