Суспільне мовлення

На Львівщині затримали освітянку з Донеччини. Жінку підозрюють у співпраці з РФ

На Львівщині затримали освітянку з Донеччини. За даними слідчих, жінка забезпечувала освітній процес на окупованій території Донеччини за російською програмою.

Про це повідомили на Facebook-сторінці СБУ у Львівській області.

За інформацією СБУ, освітянка перебувала на посаді заступника директора школи та відповідала за “патріотичне виховання” молоді.

“Жінка цілеспрямовано розповідала, що окупація частини території України — це історично виправдана справедливість. А також агітувала учнів до святкування “дня возз’єднання Криму з Росією”, — йдеться у повідомленні.

Також слідчі встановили, що жінка пройшла “підвищення кваліфікації” в так званому “інституті додаткової педагогічної освіти” окупаційної адміністрації. А згодом навчала дітей відповідно до освітньої програми РФ.

Жінку викрили спецпризначенці під час перетину кордону на Львівщині. Вона планувала потрапити в Україну для вирішення особистих питань, для цього проклала маршрут через Росію та країни Євросоюзу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Освітянці повідомили про підозру за ч.3 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Матеріали справи скерували до суду. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 3 років.


Джерело: Суспільне мовлення України