Суспільне мовлення

“Все для причастя”: що відомо про ситуацію з написом на магазині алкоголю у Львові

У Львові магазин алкоголю розмістив на фасаді рекламу із написом “Все для причастя”. Це викликало обурення львів’ян у соцмережах, також люди зверталися у мерію, аби там відреагували на ситуацію — повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Через рекламу, яку розмістив магазин, що розташований на вулиці Стрийській, до міської ради надійшло кілька звернень від мешканців, розповіла директорка департаменту економічного розвитку Львівської міської ради Ірина Кулинич.

“Сьогодні ми вже провели розмову із власниками магазину. Нам пообіцяли впродовж двох днів забрати неоднозначний напис”,  — пояснила Ірина Кулинич.

Користувачі соцмереж засудили таку рекламу, пояснюючи тим, що це ображає християн, які готуються прийняти Святе Причастя у часі Великоднього посту. Зокрема відео у Facebook опублікував релігійний журналіст Тарас Бабенчук.

“Мене особисто, як для людину віруючу, для якої Причастя є щось святе, для якої Євхаристія і Причастя тіла і крові Ісуса Христа є святим, абсолютно обурює цей напис на магазині. Магазин розташований на людній вулиці”, — каже Тарас Бабенчук.

Як розповів кореспондентам Суспільного працівник закладу за номером, який вказаний на сайті магазину, напис планують зняти сьогодні-завтра. Зараз чекають працівників, які це мають зробити.

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Законопроєкт щодо обмеження використання патріотичної реклами: що він означає


Джерело: Суспільне мовлення України