Суспільне мовлення

Президент України у Львові зустрівся з генеральними прокурорами держав — партнерів та міжнародних інституцій

Під час робочої поїздки на Львівщину президент Володимир Зеленський провів зустріч із генеральними прокурорами держав – партнерів України та міжнародних інституцій. Про це повідомили на сайті Офісу президента.

Володимир Зеленський каже, що приїзд прокурорів до України — важливий сигнал для українського суспільства, яке прагне справедливості.

“Зараз наша країна, на жаль, є великим полем битви. І ми маємо перемагати на різних напрямах. Найголовніший — це реальне поле бою, де б’ються наші воїни, наша армія”, — каже Володимир Зеленський.

Фото: Офіс президента

Також президент України наголосив, що важливим є встановлення справедливої відповідальності за всі злочини, які скоїли російські військові.

“Звичайно, важливим є механізм компенсації. Але справжня справедливість — це коли всі люди, які є винними, будуть притягнуті до відповідальності за законом. Це дуже важливо”, — каже Володимир Зеленський.

Володимир Зеленський вважає, що притягнення до відповідальності винних у злочинній агресії стане для українців та всіх країн сигналом того, що у світі є справедливість.

“І що немає шансів після цієї війни для жодного агресора повторити щось подібне або навіть подумати про це. Тому нам потрібна справедливість, потрібен трибунал, щоб побачити всіх винних людей за ґратами”, — каже президент України.

На зустрічі були присутні: генеральний прокурор США Меррік Гарланд, посол США з особливих доручень у сфері глобального кримінального правосуддя Бет ван Шаак, єврокомісар з питань юстиції Дідьє Рейндерс, прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан, міністр юстиції, голова Офісу прокурора ЄС Лаура Кевеші, генеральний прокурор Іспанії Альварес Гарсія Ортіс, генеральний прокурор Великої Британії Вікторія Прентіс, генеральний прокурор Естонії Андрес Пармас, генеральний прокурор Латвії Юріс Стуканс, генеральний прокурор Литви Ніда Грунскіне, спеціальний представник з питань сексуального насильства в умовах конфлікту Праміла Паттен.

Читайте також

Спецтрибунал для РФ, зброя для України та вступ до ЄС і НАТО: про що говорили Зеленський та Левітс

Латвія прихистила близько 45 тисяч українців: у Львові зустрілись перші леді України та Латвії

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Зеленський зустрівся у Львові з міністрами закордонних справ Нідерландів та Естонії


Джерело: Суспільне мовлення України