Суспільне мовлення

Україна здобула першу медаль Універсіади-2023: “бронза” в одиночній змішаній естафеті з біатлону

Результати синглміксту на Всесвітніх університетських іграх.

На Універсіаді-2023, що триває в американському Лейк-Плесіді, розіграли медалі в єдиній командній гонці з біатлону: одиночній змішаній естафеті. Традиційно в цій дисципліні взяли участь по двоє спортсменів з кожної з 12 команд, які почергово проходили етапи на трасі.

Україну в одиночному міксті представили Юлія Городна та Степан Кінаш, які на цій Універсіаді вже ввійшли до топ-5 в жіночій і чоловічій індивідуальних гонках.

Чоловіча збірна України з біатлону найсильнішим складом виступить на чемпіонаті Європи: хто у заявці

Городна відкрила гонку й уже на першій стрільбі лежачи використала два запасних патрони й провела на вогневому рубежі майже 49 секунд. Зі стрільбища українка виходила п’ятою. Утім, завдяки швидкій і чистій стрільбі на стійці Юлія вивела команду на проміжну третю позицію.

Після передачі естафети Кінаш із шести відпрацював перший вогневий рубіж та відіграв ще один рядок, вирвавшись на другу сходинку. Попри дві хиби на стрільбі стоячи біатлоніст передав естафету другим.

До наступного вогневого рубежу Городна підійшла вже третьою, маючи попереду Чехію та Польщу. Українка припустилася трьох хиб і не змогла закрити одну з мішеней з другої спроби, тож була вимушена йти на штрафне коло. Та завдяки здобутому відриву Юлія все одно залишилася в топ-3: з відставанням близько 10 секунд від Польщі. Чехія ж вирвалася вперед на понад хвилину. Як і на першому етапі, Городна безпомилково пройшла стійку й після провалу Польщі на стрільбі (два кола штрафу) повернула Україні другу позицію.

На останньому етапі на трасу повернувся Кінаш. На стрільбі лежачи Степан не закрив одну мішень, але зробив це другим пострілом. До останнього вогневого рубежу українець підходив на тій самій другій позиції: найближчі суперники – Франція – відставали на сім секунд. На стійці Кінаш припустився ще двох хиб, але уник штрафних кіл і вийшов зі стрільбища на другому місці з п’ятьма секундами переваги.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У підсумку Україна не змогла втримати “срібло” та фінішувала третьою після Франції, поступившись на 4.4 секунди. Збірна Чехії здобула “золото” з перевагою понад пів хвилини над другим місцем.

Універсіада-2023. Лейк-Плесід (США). Одиночний мікст

  1. Чехія (0+3) 37:25.3
  2. Франція (0+10) +37.5
  3. Україна (1+11) +41.9
  4. Казахстан (5+13) +1:16.6
  5. Норвегія (0+8) +1:43.1
  6. Фінляндія (1+12) +2:17.9

Марія Голубцова та Кирил Бєлобров увійшли до топ-5 у танцях на льоду на Універсіаді-2023


Джерело: Суспільне мовлення України