Суспільне мовлення

150 тонн шин прибрали з блокпостів у Львівській громаді

У Львівській громаді впорядковують блокпости. З них вже прибрали 150 тонн шин. Це 41 вантажівка з шинами. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

“На сьогодні з недіючих блокпостів вивезли автомобільні шини, а з тих, які ще функціонують, – зайві. Загалом, з таких локацій прибрали 150 тонн шин”, — йдеться у повідомленні.

Шини забрали на тимчасове зберігання, а згодом відправлять на переробку.

За інформацією районних адміністрацій, на сьогодні на в’їздах та виїздах з міста досі працюють орієнтовно 10 блокпостів.

Облаштовувати блокпости у Львові та області почали з початку повномасштабної російсько-української війни. На блокпостах людей питали, куди вони прямують, де планують перебувати. Вже через 5 днів на території області було 60 блокпостів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Що відомо

  • 4 березня 2022 року начальник Львівської ОВА Максим Козицький підписав наказ, за яким чітко встановлений перелік офіційних блокпостів, які мають бути на території області та Львова.
  • Частину самовільних блокпостів, які з перших днів створили на території області, перетворили на спостережні пости, коли пост розгортається на 90 градусів. Такі пости не перекривають рух транспорту і виконують свою функцію. Інші самовільні блокпости мали прибрати повністю.
  • Станом на початок листопада 2022 року на Львівщині прибрали залишки стихійних блокпостів. За інформацією Патрульної поліції Львівщини, поліцейські видали 23 вимоги органам місцевого самоврядування для усунення перешкод.


Джерело: Суспільне мовлення України