Суспільне мовлення

Зустрічав евакуаційні потяги у Львові: історія 71-річного волонтера з Португалії

У липні минулого року пенсіонер Нуно, вражений кадрами зі звільненої Київщини, приїхав до Львова та зголосився стати волонтером. Відтоді португалець зустрічав евакуаційні потяги з прифронтових областей. Історією чоловіка поділились у Львівській ОВА.

71-річний Нуно розповів, коли побачив фото й відео з Бучі, Ірпеня та Гостомеля після того, як звідти відступили війська РФ, вирішив приїхати в Україну. Чоловіка не зупинили ні поважний вік, ні відстань, ні застереження рідних. Нуно залишив спокійне життя та вирушив до Львова, щоб допомагати українцям. Тут став волонтером “Медико-психологічної допомоги” на Головному залізничному вокзалі.

“Нуно зустрічав евакуаційні потяги з прифронтових областей, допомагав підносити речі, відводив у пункти медичної та психологічної допомоги і просто слухав та підтримував щирим словом тих, хто хотів виговоритися. Зізнається, для багатьох, хто прибув, останній пункт був найважливішим”, – розповідає начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Нуно волонтерить на вокзалі. Львівська ОВА

Чоловік разом з іншими небайдужими волонтерив по 12 годин на добу.

“Волонтери – це фундаментальна потреба для України, і фундаментальна сила, яка дозволяє підтримати кожного, хто цього потребує”, – зазначає Нуно.

Історія 71-річного волонтера з Португалії

Нуно з іншими волонтерами. Львівська ОВА

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нещодавно португалець поїхав додому та пообіцяв повернутися. Долучитися до волонтерів на залізничному вокзалі можна, заповнивши форму за посиланням.


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин