Україна і світ

Зустріч Зеленського з Гарріс: про що говоритимуть і в чому особливість

Фото: Getty Images

Після зустрічі із президентом США Джо Байденом Володимир Зеленський зустрінеться з кандидатом на цю посаду від Демократичної партії Камаллою Гарріс.

Це стане вже сьома зустріч Зеленського з Гарріс: раніше вони бачилися у червні на мирній конференції у Швейцарії, на Мюнхенській конференції безпеки у 2022 та 2024 роках, а також під час візитів Зеленського до Вашингтона у грудні 2022, вересні та грудні 2023 року.

Зустріч Зеленського та Гарріс у Нью-Йорку – що відомо

Для самої Гарріс це єдині заплановані переговори з іноземним лідером цього тижня.

Цим візит досить унікальний, оскільки на тлі проведення Генасамблеї ООН до Нью-Йорку прибули десятки політичних лідерів з різних країн.

Серед тем, які Харріс підніме із Зеленським на переговорах – ситуація та перспективи на полі бою з російськими окупантами та довгострокова допомога Сполучених Штатів у встановленні справедливого миру в Україні на основі Статуту ООН.

Водночас із кандидатом від республіканців Дональдом Трампом зустріч у Зеленського цього разу не запланована, але, як зазначив американський сенатор Ліндсі Грем, може відбутися.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У рамках візиту до США великої кількості політиків з різних країн кандидат-республіканець зустрінеться з президентом ОАЕ Мохамедом бін Заїдом аль-Нахіяном та британським прем’єром Кіром Стармером, а раніше він уже провів переговори з еміром Катару Тамімом бін Хамадом Аль Тані.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-26 22:42:00