Україна і світ

Путін пропонує капітуляцію, а не мир: Гарріс і Зеленський напередодні обговорення плану перемоги України

Фото: Офіс президента

Кандидат у президенти США від Демократичної партії Камала Гарріс під час зустрічі з президентом Володимиром Зеленським запевнила у продовженні підтримки України.

Україна має перемогти у війні

– Я пишаюся тим, що підтримую Україну. Я працюватиму над тим, щоб Україна перемогла в цій війні, щоб бути в безпеці, захищеності та процвітанні. США повинні продовжувати виконувати давню роль світового лідера, – вважає вона.

США мають підтримувати своїх союзників і партнерів, захищати демократичні цінності та протистояти агресорам, вважає Камала Гарріс.

На її думку, міжнародний порядок, правила і норм, а також кожен з цих принципів поставлено на карту в Україні. Саме тому боротьба України важлива для США, пояснила вона.

Віцепрезидентка США наголосила, що закінчення війни Росії не може вирішуватися без України.

Путін може напасти на Польщу, країни Балтії та інших союзників НАТО

Російський диктатор Володимир Путін може націлитись на Польщу, країни Балтії та інших союзників НАТО, припустила Камала Гарріс.

Вона сказала, що Путін почав цю війну і може закінчити її навіть завтра, якщо виведе російські війська з суверенної території України.

– Він продемонстрував, що не має наміру цього робити. Замість цього він продовжує бити по цивільних об’єктах, тероризуючи народ України. Агресія Путіна – це не лише атака на народ України. Це також атака на фундаментальні поняття, такі як суверенітет і територіальна цілісність, – додала вона.

РФ пропонує не мир, а капітуляцію

На Саміті миру в Швейцарії віцепрезидентка Камала Гарріс запевнила, що США поділяють бачення України у питанні завершення війни, яке ґрунтується на Статуті ООН.

За її словами, необхідно працювати з міжнародним співтовариством, щоб забезпечити справедливий і міцний мир.

– Чесно зізнаюся вам, президенте, у моїй країні є ті, хто хотів би змусити Україну відмовитися від значної частини її суверенної території, хто зажадав би прийняти нейтралітет.

Ці пропозиції аналогічні пропозиціям Путіна. Прояснімо, що це не пропозиції про мир. Це пропозиції про капітуляцію, що небезпечно і неприйнятно, – сказала кандидатка у президенти США на зустрічі з Володимиром Зеленським.

План перемоги України та операція в Курській області

Президент Володимир Зеленський заявив, що розповість Камалі Гарріс всі подробиці плану перемоги України, а також про перебіг операції в Курській області.

– Для нас вкрай важливо бути повністю зрозумілими та працювати в повній координації зі США, – стверджує глава держави.

Володимир Зеленський сказав, що хоче розповісти про ситуацію на полі бою, дії України в Курській області Росії, досягнуті цілі та майбутні амбіції.

– У нас є новий потужний пакет підтримки. І в нас є спільна думка про те, що необхідно зробити. Ми повинні продовжувати чинити тиск на Росію, щоб вона припинила війну, встановила справді міцний і справедливий мир, – зазначив президент України у зверненні до віцепрезидентки США.

Першочерговим завданням для України та інших волелюбних країн є досягнення не замороженого, а справжнього та реального миру, вважає президент.

Захист України та притягнення РФ до відповідальності

На його думку, необхідно підтримувати санкції проти РФ і використовувати процес іммобілізації російських активів для захисту України, цивільних людей, мирних міст і лінії фронту від російського зла.

– Звісно, ми маємо наполегливо працювати, щоб притягнути до відповідальності всіх російських воєнних злочинців, – стверджує Володимир Зеленський.

Президент України має наміри розповісти кандидатці у президенти США про наслідки останніх російських повітряних атак на нашу енергетичну інфраструктуру.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Володимир Зеленський переконаний, що необхідно терміново зміцнити протиповітряну оборону України, щоб врятувати тисячі життів і звести російський терор до нуля. Це досяжно, вважає президент.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-27 00:35:17