Львівський портал

Повістка поштою має вигляд звичайного рекомендованого листа, – голова «Укрпошти»

Розсилка «Укрпоштою» повісток нічим не відрізняється від розсилки судових документів. Вона має вигляд звичайного рекомендованого листа, який одержувач отримує під підпис. Про це у коментарі Суспільному розповів голова «Укрпошти» Ігор Смілянський.

«Якщо зазначається, що людини немає (тобто не отримала листа особисто, – ред.), залишається повідомлення, і якщо за листом не приходять, то так, як і з судовими документами – ми це залишаємо в системі та повертаємо листа (повістку, – ред.) відправнику (Міноборони, – ред.)», – сказав посадовець.

За його словами, це чітко регламентована процедура, яка зазначена в законодавстві, а листи з повістками виглядають як звичайний конверт.

Як повідомляв Львівський портал, з 18 травня в Україні набув чинності закон про мобілізацію, який передбачає, що всі військовозобов’язані українці повинні були оновити свої дані протягом 60 днів, тобто включно до 16 липня.

Зробити це можна було безпосередньо у територіальних центрах комплектації, через ЦНАП або через застосунок «Резерв+». При цьому у ТЦК відкрили попередній онлайн-запис.

За даними Міноборони, з 18 травня по 16 липня 2024 року свої дані оновили 4,6 мільйона військовозобов’язаних українців. Левова частка з них зробила це через мобільний додаток.

Уже 19 липня перший заступник парламентського комітету з питань правоохоронної діяльності Андрій Осадчук повідомив, що В Україні мінімум 6 мільйонів військовозобов’язаних чоловіків можуть отримати штрафи за те, що не встигли оновити свої дані.

Детальніше про штрафи, які чекають на українців за неоновлення даних, як ТЦК тепер розсилатиме повістки і чого чекати тим, хто встиг подати державі інформацію про себе, читайте за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: ілюстративне

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-26 20:44:04