Львівський портал

Британія поставить Україні нову партію САУ AS90 у найближчі тижні

Британія передасть Силам оборони України чергову партію самохідних артилерійських установок AS90 найближчими тижнями. Про це йдеться у повідомленні пресслужби Міноборони Британії, пише Європейська правда.

Згідно з повідомленням, уряд Кіра Стармера раніше планував поставити українській армії 12 артилерійських гармат AS90 протягом 100 днів після вступу на посаду. Але тепер планує доставити 16 одиниць.

10 із них вже поставлено Україні, а ще шість будуть доставлені найближчими тижнями.

«Артилерія відіграє життєво важливу роль у забезпеченні прикриття українських військ та знищенні ключових російських цілей», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Львівський портал, у 2023 році уряд Великої Британії оголосив надання Україні найбільшого пакета військової допомоги, який включав, зокрема вісім САУ AS90.

Довідка

AS90 – це гнучка, високоточна сучасна артилерійська система, яка забезпечує броньований захист свого екіпажу, одночасно дозволяючи йому уражати цілі на великій відстані. Установка важить 45 тонн, озброєна гарматою калібру 155 мм.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Thord Wedman

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-26 20:29:36