Україна і світ

Виробництво зброї віднесуть до захищених статей держбюджету – Шмигаль

Фото: УНІАН

Глава уряду Денис Шмигаль доручив Кабміну розробити відповідні законодавчі зміни, які передбачають внесення виробництва зброї в Україні до захищених статей держбюджету.

Це дозволить регулярно виділяти кошти на оборонну промисловість.

Виробництво озброєння в Україні – позиція Шмигаля

— Україна постійно потребує зброї та військової техніки. Але сьогодні через законодавчі обмеження ми не можемо фінансувати з державного бюджету довгострокові військові контракти. Ми маємо виправити цю ситуацію, – підкреслю Шмигаль на засіданні Кабміну.

За його розпорядженням одразу кілька міністерств – Міноборони, Мінекономіки, Мінфін та Міністерство стратегічних галузей – доопрацюють законодавство та введуть до захищених статей бюджету фінансування виробництва зброї та військової техніки.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

— Це може бути певний відсоток усіх витрат на закупівлю озброєння. Важливо, щоб виробники точно розуміли: довгострокові контракти з державою стабільні та фінансово гарантовані. Це допоможе бізнесу активніше розвивати цей напрямок, а державі своєчасно та ритмічно отримувати нове озброєння, необхідне на фронті, – резюмував прем’єр-міністр.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-26 21:47:52