Україна і світ

ЗСУ захопили в полон десятки кадирівців: ховалися в лісі і не чинили опір

Під час операції під Курськом РФ Збройні Сили України захопили в полон десятки чеченських бійців із підрозділу Ахмат, який підпорядковується особисто Рамзану Кадирову.

Кадри з військовополоненими опублікував проєкт Хочу жити у Telegram-каналі.

Захоплення в полон “кадирівців” – що відомо

За словами українських військових, “кадировці” були захоплені в глибокому тилу, вони переховувалися в лісі, уникаючи участі у бойових діях.

Зараз дивляться

– Рамзан Кадиров колись заявив, що бійці Ахмата в полон не здаються. Ну, зазвичай так, оскільки сидять у тилу, але в Курській області ситуація розвивалася динамічно, а ці бійці Ахмата навіть не намагалися чинити опір.

Як показує досвід колишніх обмінів, це дуже правильне рішення, оскільки російські переговорники з обмінів “кадирівців” забирають найперше, – пишуть автори публікації.

У ГУР Міноборони визнають: якби грізні бійці Кадирова справді захищали кордон, а не ховалися за спинами строковиків, такий швидкий прорив у Курську область був би неможливим.

— Але на кордоні опинилися звичайні 18-річні строковики та прикордонники. Вони також ухвалили правильне рішення не вступати у бій та добровільно здатися в полон, зберігши свої життя, – резюмують українські військові.

Фото: Telegram-канал Хочу жить

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-12 00:09:04