Суспільне мовлення

Знову зможе ходити: у Львові протезували жінку з Донеччини

У Львові прооперували 63-річну Олену М’якину з Торецька, що на Донеччині. Жінка потрапила під обстріл, коли перебувала на роботі у продовольчому магазині.

Історію пацієнтки розповіли у Першому ТМО Львова.

Олена з чоловіком та сином залишились у Торецьку попри відсутність газу, світла та води. Жінка потрапила під обстріл, коли перебувала у продовольчому магазині, де працює продавчинею. Тоді колега жінки загинула, а Олена отримала множинні осколкові поранення. Один з уламків розтрощив їй шийку стегна.

Працівники ДСНС евакуювали жінку до Костянтинівки, де їй надали першу допомогу. Через звістку про поранення Олени загинув її чоловік — у нього не витримало серце.

“Війна забрала у мене все: дім, сім’ю, роботу. В один момент я втратила все. В моїй душі величезна рана, загоїти яку ніколи я не зможу”, — говорить Олена.

Потім Олену доправили до лікарні у Дніпрі, там медики витягли уламок, стабілізували її стан. До Львова жінка приїхала на протезування.

“Пацієнтка надійшла з вогнепальним переломом шийки стегна, вогнепальною раною сідниці та пахової ділянки. Стан складний, проте контрольований”, — каже лікар-травматолог Володимир Вовчко.

Олена М’якина робить перші кроки після протезування. Фото: Перше ТМО Львова

Львівські лікарі здійснили тотальне цементне ендопротезування кульшового суглоба, тобто замінили його на протез. Таким чином спеціалісти зберегли функцію ноги. Зараз пацієнтка відновлюється після операції та робить перші кроки.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Поки триває повномасштабне вторгнення, Олена житиме з сином в Кременчуці, куди той виїхав після поранення матері та втрати батька.


Джерело: Суспільне мовлення України