Суспільне мовлення

Змінили регулювання: у Львові облаштували перший діагональний перехід

У Львові на перехресті вулиць Бандери – Антоновича – Русових з’явився перший у місті регульований діагональний пішохідний перехід. Світлофорний об’єкт у цій локації доукомплектували ще двома пішохідними світлофорами та змінили регулювання. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Такий вид переходу застосовується на тих ділянках, де є інтенсивний рух пішоходів, і де для того, щоб дістатися з точки “А” в точку “Б”, людям треба переходити дві та більше доріг.

“Тепер рух на вулиці Бандери, зі сторони вулиці Героїв УПА, здійснюється у двох фазах регулювання. Для цього на перехресті встановили додаткову секцію з зеленою стрілкою, яка дозволяє транспорту здійснювати поворот на вулицю Русових. А на лінзи світлофора нанесли маски, які вказують дозволені напрямки руху. Ці зміни були зроблені для того, щоб безконфліктно пропускати пішоходів та велосипедистів через діагональний перехід”, — кажуть у ЛКП “Львівавтодор”.

Діагональний перехід на перехресті вулиць Бандери – Антоновича – Русових. Львівська міська рада

За словами керівника управління вуличної інфраструктури Львівської міськради Павла Сирватка, для того щоб надати пріоритет руху громадському транспорту, на цьому перехресті планують запровадити адаптивне світлофорне регулювання. Воно дозволить оптимізувати тривалість фаз, аби не надавати зелений сигнал у напрямку, де немає транспорту чи пішоходів.

Читайте також

Реконструкція вулиць у Львові. Які шляхи продовжать ремонтувати влітку

У Львові наступного тижня відкриють для проїзду перехрестя вулиць Бандери та Городоцької

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Львові урочисто погасили нову поштову марку із зображенням Степана Бандери


Джерело: Суспільне мовлення України