Суспільне мовлення

Зловживання впливом: у Львові повідомили про підозру адвокату

У Львові повідомили про підозру у зловживанні впливом адвокату. Він, за даними правоохоронців, за понад чотири тисячі доларів, обіцяв посприяти у пом’якшенні запобіжного заходу.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Поліції Львівської області.

“Адвокат одержав грошові кошти у сумі 4175 доларів США за вплив на прийняття рішення щодо зміни своєму підзахисному, який на даний час перебуває під вартою з можливістю внесення застави, запобіжного заходу на більш м’який”, – йдеться у повідомленні.

Адвоката затримали 9 серпня під час отримання неправомірної вигоди. Частину з якої, за даними слідства, він мав передати “уповноваженій на виконання функцій держави особі”.

“Зловмисником виявися чинний адвокат регіону. Зокрема у своїй професійній діяльності чоловік також здійснював юридичний захист колаборантів та осіб, які виправдовують збройну агресію РФ”, – повідомили на Fаcebook-сторінці Управління СБУ у Львівській області.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Слідчі повідомили затриманому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання — позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна. Невдовзі суд має обрати йому запобіжний захід.


Джерело: Суспільне мовлення України