Суспільне мовлення

Зібрали 315 тис грн на потреби ЗСУ. У Львові відбувся концерт за участі незрячих

У Львівському театрі імені Марії Заньковецької при повному залі відбувся благодійний інклюзивний концерт “Відчинилося життя”. У ньому взяли участь оркестр “заньківчан” та незрячі виконавці. За словами організаторки концерту Оксани Потимко, всі гроші, зібрані від продажу квитків, а це 315 тисяч гривень, скерують на підтримку Збройних сил України.

Незрячі діти і дорослі, разом із українськими виконавцями зібралися на одній сцені у супроводі оркестру театру Заньковецької. Квитки на концерт “Відчинилося життя” викупили за кілька тижнів до події.

Під час концерту “Відчинилося життя”. Суспільне Львів

“Квитки розкупили менше як за місяць, тобто за три тижні до концерту вже жодного квитка в продажі вже не було. Цього року виповнилося 15 років проєкту “Відчинилося життя”. Він не п’ятнадцятий за рахунком, але вже п’ятнадцять років діє. Концертів за ці 15 років відбулося вже понад 90 в різних країнах Європи і в Україні”, — розповідає організаторка концерту Оксана Потимко.

Зібрали 315 тис грн на потреби ЗСУ. У Львові відбувся концерт за участі незрячих

Оксана Потимко — організаторка концерту “Відчинилося життя”. Суспільне Львів

Серед учасників концерту було 11 незрячих виконавців, з яких шестеро — діти. Ліза Москаленко з Миколаївської області. В її рідному селищі війська Росії розбомбили школу. Тепер дівчина навчається у Львові. У проєкті бере участь вдруге.

“Мені дуже подобається ця пісня і насправді дуже боляче за те, що відбувається в Україні і цією піснею я б хотіла передати все те, що я відчуваю у цей момент”, — каже учасниця концерту Ліза Москаленко.

Зібрали 315 тис грн на потреби ЗСУ. У Львові відбувся концерт за участі незрячих

Ліза Москаленко — учасниця концерту. Суспільне Львів

Серед гостей концерту — співачка Соломія Чубай та артисти гурту “Піккардійська терція” Андрій Капраль і Ярослав Нудик.

“Дуже приємно і те, що ми можемо виступити і те, що ми можемо усі разом подарувати людям позитивні емоції для того, щоби люди ставали спокійнішими і їм було легше в тій ситуації, бо всі по-різному її сприймають”, — каже співак Андрій Капраль.

Зібрали 315 тис грн на потреби ЗСУ. У Львові відбувся концерт за участі незрячих

Глядачі концерту “Відчинилося життя” у Львові. Суспільне Львів

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На концерті також вдалося зібрати 315 тисяч гривень на потреби ЗСУ.


Джерело: Суспільне мовлення України