Суспільне мовлення

Зібрала майже мільйон на дрони для 80 бригади: історія мами загиблого захисника Олександра Созанського

Військовослужбовець Олександр Созанський дев’ять років боронив Україну. Звільняв південні і східні регіони від російської армії. У лютому воїн загинув біля Бахмута. Його родина відкрила збір і зібрала майже мільйон гривень. За ці гроші закупили дрони для 80 бригади у пам’ять про Олександра, який був командиром роти “вісімдесятки”.

Лідія Созанська – мама загиблого бійця 80 окремої десантно-штурмової бригади. Її син Олександр захищав Україну з 2014 року як доброволець, а згодом підписав контракт і став кадровим військовим, розповідає жінка.

“Казав завжди, що він знає, що повномасштабне вторгнення неминуче. Він готував себе, що буде брати участь у національно-визвольній війні проти Московії. Позивний він взяв собі “Раґнар”. Це ім’я скандинавського воїна. І слідував цьому імені. Був достойний його, цього імені. З повагою, шаною ставився до своїх хлопців, до підлеглих”, — каже Лідія Созанська.

Військовослужбовець Олександр Созанський. Фото: Суспільне Львів

Олександр Созанський був командиром роти вогневої підтримки 80 бригади. Після загибелі воїна його мама відкрила збір на закупівлю необхідних приладів для фронту.

“Дрони зараз є дуже необхідними. Я вирішила зібрати кошти на один дрон і назвати його ім’ям позивним “Раґнар”. Люди дуже відгукувалися. Близькі, рідні, знайомі, незнайомі, з-за кордону, з України, побратими, друзі побратимів, родини. І вийшло так, що назбирала я на чотири дрони”, — говорить жінка.

Мама загиблого захисника зібрала майже мільйон гривень на дрони для 80-ї бригади

Мама загиблого військового із позивним “Раґнар” Лідія Созанська. Фото: Суспільне Львів

За словами Лідії Созанської, їй вдалося зібрати 946 тисяч гривень. Три із закуплених дронів уже на передовій, останній передадуть за декілька днів.

“І от є дрон. “Mavic 3D” з тепловізійною камерою. Який так само є “Ragnar team” — команда Раґнара”, — додає Лідія.

У майбутньому мама захисника мріє відкрити музей, де зберігатиме речі сина та трофеї, які передають військові.

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Батько загиблого військового зі Львівщини придбав три автомобілі для ЗСУ


Джерело: Суспільне мовлення України