Суспільне мовлення

Зі Львова до Австрії на лікування вирушила 17-річна Настя з селища Чаплине, що на Дніпропетровщині

Зі Львова до Австрії на подальше лікування вирушила 17-річна Настя з селища Чаплине, що на Дніпропетровщині. 24 серпня 2022 року вона разом з батьками потрапила під обстріл біля станції Чаплине. Про це повідомили у Першому медоб’єднанні Львова.

Мама та тато Насті загинули на місці. Дівчина залишалась у машині до останнього. Сподівалась, що батьки отямляться. З автівки вийшла вже тоді, коли вогонь дістався її сидіння.

“Під час обстрілу уламком зачепило автівку, після чого машина загорілась. Батьки загинули. За розповіддю Насті, вона чекала поки вийде мама, але їй стало дуже гаряче і не дочекавшись маму, зняла пасок та вибігла з машини”, – каже брат Насті Денис.

Зі Львова до Австрії на подальше лікування вирушила 17-річна Настя з Чаплине, що на Дніпропетровщині. Перше ТМО Львова

У дівчини 25% опіків рук і ніг, проникаюча черепно-мозкова та складні мінно-вибухові травми. Настю спочатку доправили у лікарню у Дніпрі. Звідти – у Київ до “Охмадиту”, потім – у львівську лікарню. У Львові бригада медицини катастроф разом із командою дитячого відділення інтенсивної терапії та його завідувачем Яремою Безніско підготували Настю для подальшої евакуації до Австрії.

“Зробили всі необхідні аналізи, поставили необхідні ліки на дифузію. Дитина має важку травму, на фоні якої в неї важкий сепсис і є важка ниркова недостатність, ми мусили оцінити функцію нирок, подивилися чи все гаразд з електролітами, чи потрібен дитині додатковий сеанс діалізу перед тим, як її транспортувати”, – каже завідувач відділення інтенсивної терапії та анестезіології Ярема Безніско.

Зі Львова до Австрії на подальше лікування вирушила 17-річна Настя з Чаплине, що на Дніпропетровщині

Зі Львова до Австрії на подальше лікування вирушила 17-річна Настя з Чаплине, що на Дніпропетровщині. Перше ТМО Львова

Через обстріл російськими військами станції Чаплине 24 серпня 2022 року на Дніпропетровщині, загинули 25 людей. Серед них – 2 дітей. Поранення отримали 50 людей.

Читайте також

Зі Львова за кордон на лікування вирушили 24 українці

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Евакуація поранених українців. Інтерв’ю з керівником Львівського центру екстреної медицини


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин