Суспільне мовлення

Жителька Львівщини намагалася ввезти в Україну 2 тонни сиру

На Львівщині у пункті пропуску “Рава-Руська-Хребенне” митники вилучили у 41-річної жительки області 2 тонни сиру та 700 упаковок пастеризованих вершків. Жінка намагалась незаконно провезти продукти в Україну.

Як повідомили на Facebook-сторінці Львівської митниці, 41-річна жителька Львівщини прибула в пункт пропуску “Рава-Руська-Хребенне” на автомобілі “Renault Master”. Для проходження митного контролю обрала смугу “зелений коридор”.

“Тим самим жінка засвідчила, що не переміщує товарів, які потребують обов’язкового декларування та оподаткування”, — йдеться у повідомленні.

Втім під час огляду транспорту митники разом із прикордонниками виявили понад 2 тонни твердого сиру різних марок і 700 упаковок пастеризованих вершків.

Дії жінки мають ознаки порушення митних правил, передбачених ч.3 ст.471 (Недекларування товарів, що підпадають під встановлені законодавством заборони або обмеження щодо ввезення на митну територію України) МКУ. Санкція статті передбачає накладення штрафу у розмірі трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією таких товарів або без такої.

Як повідомили Суспільному у Львівській митниці, наразі продукти у жінки вилучили. Якщо вона сплатить штраф, то зможе їх забрати.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Митники нагадують, відповідно до Постанови Кабміну від 21.05.2012р. №434, громадяни України можуть ввозити на митну територію України продукти для власного споживання на загальну суму, яка не перевищує еквівалент 200 євро на одну людину, в таких обсягах:

  • в упаковці виробника, призначені для роздрібної торгівлі, — у кількості не більше ніж одна упаковка або загальною масою, яка не перевищує 2 кг, кожного найменування на одну особу;
  • без упаковки — у кількості, що не перевищує 2 кг кожного найменування на одну особу;
  • неподільного продукту, готового до безпосереднього вживання без упаковки, у кількості не більше, ніж по одному найменуванню на одну особу;
  • під час ввезення громадянами на митну територію України зазначених продуктів здійснюється їх декларування (шляхом вчинення дій, усно або письмово за бажанням власника таких продуктів або на вимогу посадової особи митниці).


Джерело: Суспільне мовлення України